loading...

محمد امیدی

بازدید : 21
شنبه 13 اسفند 1401 زمان : 9:49

در این مقاله قصد داریم به چگونه اتاق را عایق صدا کنیم بپردازیم، از سروصدای بیرون خسته اید؟ صدای همسایه ها واقعا شما را کلافه کرده؟ در خانه موسیقی تمرین می کنید و نمی خواهید صدای شما آرامش را از همسایه ها بگیرد؟

چگونه اتاق را عایق صدا کنیم

عایق کاری صدا یعنی «ساخت و ساز»

برای عایق کاری حداکثری اتاق یا محیط تمرین چاره ای جز ساخت و سازِ آن ندارید. همانطور که جلوتر خواهید خواند این کار صرفاً با آویزان کردن جاذب های صدا بر روی دیوارها دست نیافتنی است.

کارهایی چون تعبیۀ مواد عایق در دیوار یا استفاده از دیوارهای ضد صدا مستلزم ابزارها و مهارت هایی است که ممکن است نداشته باشید. قصد ما در این مقاله صرفاً اطلاع رسانی است. هر وقت خواستید این روش ها را اجرا کنید از شخصی باتجربه و آگاه کمک بگیرید و کار را به فردی بسپارید که در این کار متخصص است.

هر بنا و سازنده ای برای این کار مناسب نیست؛ چرا که ممکن است به خوبی از پسِ کارهای ساخت و ساز برآید ولی به خاطرِ نداشتن دانشِ آکوستیک دیوار نکات ظریف را رعایت نکند. با این حال اگر خودتان اطلاعات خوبی در این زمینه داشته باشید و به درستی او را در تغییرات فیزیکی محیط یاری کنید به نتیجۀ مورد نظر خواهید رسید. به عبارت دیگر: دانش از شما و کار از بنا! هدفِ ما در این مقاله در اختیار قرار دادن این دانشِ ابتدایی است.

3 نکته که قبل از عایق صدا دیوار اتاق و سقف باید در نظر بگیرید

1- صدا از دیوار اتاق چقدر بلند است؟ به عنوان مثال آیا فریاد زدن و موسیقی بلند است یا مکالمه آرامتر. پاسخ به این سیستم عایق صدا دیوار مناسب برای دیوار اتاق خواب شما را مشخص می کند.

2- چه نوع سر و صدایی شنیده می شود؟ آیا سر و صدا در هوا (مثلاً صداها و موسیقی) یا ضربه (مثلاً گام برداشتن، کوبیدن درها) یا ترکیبی از این دو است. باز هم، انواع سر و صدای شنیده شده نیز تعیین می کند که کدام راه حل عایق صدا مناسب برای دیوار اتاق خواب شما است.

3- چقدر مستعد سروصدا هستید؟ همانطور که قبلاً اشاره شد، در شب حساسیت افراد به سر و صدا را می توان افزایش داد. اگر به طور طبیعی حساسیت بالایی به سر و صدا دارید، به یک راه حل عایق صدا دیوار اتاق خواب با عملکرد بالاتر نیاز خواهید داشت.

نکات طلایی عایق صدا دیوار داخلی و خارجی

  1. دیوار را برای از جهت نقاط ضعف، مانند شکاف، بررسی کنید زیرا این نقطه ضعفی برای خروج صدا خواهد بود. با دیوارها مانند عایق رطوبتی رفتار کنید، این فقط به اندازه ضعیف ترین نقطه خوب خواهد بود.
  2. با افزودن جرم/وزن به دیوار موجود، توانایی دیوارها را برای جلوگیری از نویزهای موجود در هوا بهبود بخشید. با اضافه کردن وزن و تراکم، عبور صداهای موجود در هوا از دیوار اتاق خواب را سخت تر می کنید.
  3. استفاده از لایه های مختلف عایق های صوتی که برای انواع مختلف صدا عملکرد بهتری خواهد داشت.

به حداقل رساندن نشت صدا از دیوارها، سقف و کف اتاق

اگر می خواهید اتاق خود را در برابر نفوذ صدا حفاظت کند طبیعی است که ابتدا محیطی که اتاق در آن محصور شده یعنی دیوارها، سقف و کف را درست کنید. عایق کاری صوتی در ساده ترین حالت به دو روش حاصل می شود:

  1. استفاده از حائل صوتی
  2. استفاده از شکاف هوا چگونه اتاق را عایق صدا کنیم

در روش اول از موادی مابین دیوار استفاده می شود که سرعت انتقال صدا را کاهش می دهد و در روش دوم به شیوۀ پنجره های دو جداره عمل می شود؛ یعنی وسط دیوار یک لایۀ خالی از هوا قرار می گیرد تا میزان انتقال حرارت و صدا کاهش یابد. با در نظر گرفتن این دو روش نحوۀ عایق کردن صوتی دیوار، سقف و کف اتاق را بررسی کنیم.

شناورسازی کف اتاق

رایج ترین تکنیکِ عایق کاری صوتی برای کف اتاق، شناور کردن آن است؛ یعنی به طریقی بین کف اتاق و زمین فاصله ایجاد کنیم. بهتر است قبل از دیوار و سقف سراغ کف اتاق بروید و به قول معروف کار را از بنیان درست کنید. فرقی هم نمی کند که در خانۀ ویلایی زندگی یا در طبقۀ همکف ساختمان یا در طبقۀ چندم آن، خلاصه باید این کار را انجام دهید. چگونه اتاق را عایق صدا کنیم

برای این منظور می توان کف اتاق را خراب و از نو یک کفِ شناور درست کرد؛ این کار شدنی است ولی به خاطر هزینه زیاد و دستکاری محیط چندان معقول نیست. راه دیگر اضافه کردن یک کفِ کاذب (مثل سقف کاذب) به اتاق است. در واقع یک سری مواد را در کفِ اتاق تعبیه می کنید و بعد از شاسی کشی، لایۀ دیگری که همان کف کاذب است را بر روی آن قرار می دهید.

ایزوله سازی دیوارها

بعد از زمین مرحلۀ بعد عایق کاری دیوارهاست. فرض را بر این می گیریم که با دیوارهای خشک (drywall) سروکار دارید. دیوار خشک به ورقه ای از گچ گفته می شود که مابین دو لایۀ ضخیم از کاغذ یا مقوای فشرده قرار گرفته و برای ساخت دیوارهای جداکنندۀ داخلی و سقف از آن بهره می گیرند. بالاتر SheetBlok را معرفی کردیم که برای عایق کردن دیوارها کاربرد زیادی دارد. این ماده با پوشاندن سطح دیوارها ۴ دسیبل بیشتر از سرب خالص در بحث انتقال صدا موثر است.

شیت بلاک طوری ساخته شده که به راحتی بر روی هر سطحی از دیوار می توانید نصب کنید و به صورت چشمگیری میزان انتقال صدا را کاهش می دهد. با استفاده از کانال های Auralex RC8 (تصویر پایین) به راحتی می توانید یک ساندویچ پنل با پشتیبانی از دو لایۀ گچ به ضخامت ⅝ اینچ به همراه یک لایه شیت بلاک مابین آن درست کنید. این محصول طوری ساخته شده که دیوار ثانویه را تا به طور کامل از سازۀ اصلی بنا جدا می کند.

اگر اتاق شما به اندازه ای بزرگ باشد که بتوانید چند اینچِ دیگر از فضای آن را فدا کنید می توانید لایۀ دیگری از دیوار خشک که با پوششی از SheetBlok حائل شده فضایی خالی از هوا ایجاد کنید (اساساً ساخت چنین چیزی همان منافع کفِ کاذب را برای دیوار به همراه خواهد داشت. برای ایزوله سازی بهتر، دیوار ثانویه را باید روی کفِ ایزوله شده قرار دهید).

مسلماً ساخت چنین سازۀ پیشرفته ای نیازمند یک فرد متخصص است ولی قطعاً ارزش یک محیط بی سروصدا را خواهد داشت. در واقع شما یک اتاق دیگر درون اتاق فعلی خود بنا کرده اید؛ این تکنیکی است که در اغلب استودیوهای حرفه ای دنیا هم انجام می شود.

نکته: اضافه کردن صدها کیلو مواد ساختمانی در داخل بنای فعلی نیازمند نظارت یک معمار یا مهندس حرفه ای ساختمان است. اضافه کردن بار اضافه به اتاق بدون در نظر گرفتن اصول ایمنی و استانداردهای لازم می تواند فاجعه آمیز و خطرناک باشد.

عایق کاری سقف

عایق کاری سقف نیز به همان صورتی که برای دیوار و کفِ اتاق انجام شد صورت می گیرد که البته سخت ترین بخش عایق کاری صوتی اتاق است. ساخت یک سقف کاذب روی سقفِ فعلی کارِ بسیار دشواری است. در تئوری همه چیز مثل دیوار است. با دولایه دیوار خشک و SheetBlok یک ساندویچ پنل می سازید و سپس با کمک Auralex RC8 به سقف متصل می کنید.

بسته به شرایط پیشنهاد خوبی است که سقف کاذب را بر روی لایه ای از SheetBlok و کف پوش چوبی قرار دهید. این کار بهبود زیادی در عایق کردن سقف به وجود می آورد. با این حال گاهی هم انجام چنین کاری مقدور نیست. مثلاً به خاطر کوتاه بودن سقف اتاق و … .

همچنین قرار دادن لایه ای از پشم شیشه یا پشم سنگ (تصویر پایین: Auralex Mineral Fiber ) بین سقف اصلی و کاذب ایدۀ خوبی برای ایزوله سازی بهتر است. عایق کاری سقف از بقیۀ قسمت ها سخت تر و البته مهم تر است؛ هم به لحاظ ایمنی و هم برای عایق کاری صوتی اتاق.

سایر موارد قابل ملاحظه در عایق کاری صوتی

علاوه بر دیوارها، کف و سقف اتاق نکات دیگری نیز برای عایق کاری وجود دارد. مثلاً یکی از ساده ترین کارها استفاده از درزگیرهای آکوستیکی مثل Auralex StopGap است. این درزگیرها را می توانید در محل تقاطع دیوار با کف و سقف اتاق، پنجره و هر جایی که شکافی به وجود آمده استفاده کنید.

با در نظر گرفتن این نکته که صدا از طریق هوا منتشر می شود و هر جایی که هوا باشد امکان رخنه کردن صدا نیر وجود دارد تمام نقاط احتمالی را با استفاده از این درزگیر محکم کاری کنید.

کمی روی مدلِ درب و پنجرۀ و راهکارهای مناسب برای عایق کاری صوتی آن فکر کنید.

مثلاً در صورت استفاده از پنجره های معمولی می توانید از نوع دو جدارۀ آن استفاده کنید که در برابر صدا مقاوم تر است؛ این پنجره ها کمی گران تر از پنجره های معمولی هستند ولی عملکرد عالی شان واقعاً ارزش هزینۀ بیشتر را دارد. به همین صورت درب دو جداره هم در بازار وجود دارد.

این درب ها به صورت پشت به پشت روی یک چارچوب مشترک که با لایه ای از هوا از هم جدا شده مستقر شده اند.

استفاده از درب های ضخیم بیشتر در سازه های قدیمی رایج بوده که به خاطر افزایش وزن و البته استفاده از موادِ بیشتر دیگر مقرون به صرفه نبوده و اکنون با روش های ارزان تری مثل ساندویچ پنل جایگزین شده است.

نکتۀ دیگر که اغلب نادیده گرفته می شود استفاده از سیستم های تهویۀ مطبوعِ کم صداست. اتاق جدید کماکان نیازمند تهویه است. یعنی به سیستم گرمایشی و سرمایشی نیاز دارد؛ ولی اگر فکری به حالشان نکنید سکوت حاکم در اتاق با روشن کردن این دستگاه ها به هم می خورد. این کار نیز به مشاورۀ متخصص نیاز دارد و البته که از اهمیت بالایی برخوردار است.

انواع عایق صدا – بهترین عایق ها برای این که چگونه اتاق را عایق صدا کنیم

عایق صدا اتاق با عایق الاستومتری

عایق های شبیه به شانه تخم مرغ و دورو چسب دار ازجمله نمونه عایق الاستومتری هستند که می توان به سرعت آنها را اجرا نمود. اگر به دنبال عایقی هستید که قدرت جذب بالایی داشته باشد، این نوع عایق بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. از عایق الاستومتری بیشتر در محیط های صنعتی، ساختمانی، سقف و دیوارهای مشترک به عنوان عایق صوتی استفاده می شود.

عایق بندی صدا با عایق پلی اتیلن

عایق صوتی پلی اتیلن همان رول هایی است که احتمالا در هنگام اسباب کشی برای جلوگیری از ورود ضربه به وسایل از آن استفاده کرده اید. عایق پلی اتیلن بهترین انتخاب برای دیوارهای مشترک در خانه های آپارتمانی است. به صورت کلی می توانیم بگوییم بهتر است در حین ساخت واحدها در بین دیوارهای مشترک از این نوع عایق استفاده شود. البته دقت کنید پس از اتمام کار نیز استفاده از این عایق منعی ندارد و اما باز هم پس از اتمام کار باید روی آن را با کناف یا مواردی نظیر این بپوشانید.

عایق صوتی پلی ارتان

یکی از مشهورترین عایق صوتی موجود در بازار عایق پلی ارتان است که از جمله پرطرفدارترین عایق ها در برابر حرارت، برودت و صوت محسوب می شود. از این نوع عایق باید در هنگام ساخت بخش های مختلف منزل استفاده کنید. برای مثال در عایق کاری حفره های سفالی دیوار می توان از پلی ارتان جامد استفاده کرد.

عایق صوتی پشم سنگ

ازجمله ابتدایی ترین عایق های صوتی که در گذشته مورد استفاده بوده است، عایق پشم سنگ نام دارد. این نوع عایق فضای بسیار زیادی را از محیط اشغال می کند و علاوه بر این، پس از مدتی خاصیت خود را به کلی از دست می دهد. دقت داشته باشید با استفاده از این نوع عایق باید هر چند وقت یکبار برای تعویض آن اقدام کنید. البته باز هم به دلیل قیمت پایین این محصول، بسیاری از افراد برای خرید آن رغبت نشان می دهند. پشم سنگ از جمله انواع عایق صوتی ارزان و پرطرفدار است.

آکوستیک کردن اتاق با پنل آکوستیک

یکی از گران ترین عایق صوتی، پنل آکوستیک نام دارند که جز عایق های دکوراتیو نیز محسوب می شود. این محصول ظاهر بسیار زیبایی دارد و بعد از نصب نیز به هیچ عنوان نیاز به پوشانندگی در آن وجود ندارد. از نظر هزینه نیز به دلیل عدم استفاده از کناف و پنل های گچی این عایق ها به صرفه تر هستند. پنل آکوستیک به تازگی وارد بازار شده و در همین مدت کم طرفداران زیادی پیدا کرده است.

عایق صدا اتاق خواب

اگر در یک آپارتمان زندگی می کنید و با شنیدن مکالمات همسایگان دیگر یا سر و صداهای ساختمانها احساس ناراحتی می کنید. احتمالا به عایق بندی صدای ساختمان فکر کرده اید. متاسفانه دیوارها و درب های غیر استاندارد این صداها را با شدت بیشتری منعکس می کنند.

به طور کل اگر صدای رفت و آمد طبقه بالایی خود را می شنوید یا سرو صداهای مهمان های طبقه کناری شما را اذیت می کنند. می توانید تمام این موارد را را رفع کنید. با عایق بندی صدا در ساختمان از طریق عایق صوتی دیوار و نصب صداگیر دیوار و عایق صوتی درب یا لمسه کوبی درب کاملا می توانید این مشکلات را از میان بردارید.

متاسفانه در شرایط کنونی با شلوغ شدن شهرها ، سازندگان منازل بیشتر به دنبال افزایش حاشیه سود خود هستند. به همین علت اقدامات لازم جهت آکوستیک کردن درب و پنجره ها را انجام نمی دهند تا هزینه بیشتری برایشان ایجاد نشود.

البته همه فضاهای یک خانه مسکونی یا یک دفترکار نیاز به عایق بندی صدا ندارند. مواردی مانند عایق صوتی اتاق خواب یا آکوستیک کردن دفترکار در برابر صداها باعث افزایش کیفیت زندگی شخصی و کاری افراد خواهد شد.

آکوستیک کردن دیوار منزل

اکوستیک کردن دیوار منزل یکی از راهکارهای مفید برای جلوگیری از آلودگی صوتی است. متاسفانه آلودگی صوتی یکی از پیامدهای زندگی در شهرهای بزرگ است. آلودگی صوتی برای سلامتی روحی و جسمی انسان مضر می باشد.

به همین علت افراد برای در امان ماندن از آسیب های آن اقدام به استفاده از نصب عایق صوتی یا آکوستیک دیوار و درب منازل و لمسه کوبی درب می کنند. بهترین زمان عایق صدا و آکوستیک اتاق و درب، مرحله ساخت آپارتمان است. اما خوب هیچ وقت دیر نیست.

آکوستیک ساختمان های آماده

در مواردی که ساختمان بدون عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان، عایق صوتی کف آپارتمان ساخته شود. ممکن است ساکنین بعد از سکونت در ساختمان، تصمیم به عایق بندی صدا در ساختمان بگیرند. در این صورت از پنل های آکوستیک که به صورت تخته ای و یا به صورت بافتی موجود هستند استفاده می شود. اغلب آنها روی دیوارها به صورت روکار نصب می شوند.

لمسه کوبی درب جهت ایجاد عایق صوتی در ساختمان

يکي از روش های صداگیری درب و ایجاد عایق صوتی درب، ساخت درب آکوستیک با لمسه کوبی است. لمسه کاری درب دقیقا به صورت لمسه دوزی انجام می شود. تنها تفاوتشان این است که در این روش دیگر نیازی به دوخت چرم نیست. یک دیگر از مزایای لمسه کاری درب آکوستیگ ضد صدا امکان ایجاد طرحها و اشکال متنوع تر است. مورد دیگر اینکه آکوستیک کردن درب به کمک لمسه کوبی باعث می شود عایق زیر چرم درب آکوستیک با ضخامت بیشتری باقی بماند.

درب آکوستيک ضد صدا با استفاده از عايق اسفنجي دورو یا صاف با چگالی حدود بین 25 کیلوگرم بر متر مربع و ضخامت 2 تا 3 سانتیمتر انجام می شود. همچنین برای روکش عایق صوتی در ساختمان نیز از چرم مصنوعی یا پارچه های مخملی استفاده می شود.

در این مقاله قصد داریم به چگونه اتاق را عایق صدا کنیم بپردازیم، از سروصدای بیرون خسته اید؟ صدای همسایه ها واقعا شما را کلافه کرده؟ در خانه موسیقی تمرین می کنید و نمی خواهید صدای شما آرامش را از همسایه ها بگیرد؟

چگونه اتاق را عایق صدا کنیم

عایق کاری صدا یعنی «ساخت و ساز»

برای عایق کاری حداکثری اتاق یا محیط تمرین چاره ای جز ساخت و سازِ آن ندارید. همانطور که جلوتر خواهید خواند این کار صرفاً با آویزان کردن جاذب های صدا بر روی دیوارها دست نیافتنی است.

کارهایی چون تعبیۀ مواد عایق در دیوار یا استفاده از دیوارهای ضد صدا مستلزم ابزارها و مهارت هایی است که ممکن است نداشته باشید. قصد ما در این مقاله صرفاً اطلاع رسانی است. هر وقت خواستید این روش ها را اجرا کنید از شخصی باتجربه و آگاه کمک بگیرید و کار را به فردی بسپارید که در این کار متخصص است.

هر بنا و سازنده ای برای این کار مناسب نیست؛ چرا که ممکن است به خوبی از پسِ کارهای ساخت و ساز برآید ولی به خاطرِ نداشتن دانشِ آکوستیک دیوار نکات ظریف را رعایت نکند. با این حال اگر خودتان اطلاعات خوبی در این زمینه داشته باشید و به درستی او را در تغییرات فیزیکی محیط یاری کنید به نتیجۀ مورد نظر خواهید رسید. به عبارت دیگر: دانش از شما و کار از بنا! هدفِ ما در این مقاله در اختیار قرار دادن این دانشِ ابتدایی است.

3 نکته که قبل از عایق صدا دیوار اتاق و سقف باید در نظر بگیرید

1- صدا از دیوار اتاق چقدر بلند است؟ به عنوان مثال آیا فریاد زدن و موسیقی بلند است یا مکالمه آرامتر. پاسخ به این سیستم عایق صدا دیوار مناسب برای دیوار اتاق خواب شما را مشخص می کند.

2- چه نوع سر و صدایی شنیده می شود؟ آیا سر و صدا در هوا (مثلاً صداها و موسیقی) یا ضربه (مثلاً گام برداشتن، کوبیدن درها) یا ترکیبی از این دو است. باز هم، انواع سر و صدای شنیده شده نیز تعیین می کند که کدام راه حل عایق صدا مناسب برای دیوار اتاق خواب شما است.

3- چقدر مستعد سروصدا هستید؟ همانطور که قبلاً اشاره شد، در شب حساسیت افراد به سر و صدا را می توان افزایش داد. اگر به طور طبیعی حساسیت بالایی به سر و صدا دارید، به یک راه حل عایق صدا دیوار اتاق خواب با عملکرد بالاتر نیاز خواهید داشت.

نکات طلایی عایق صدا دیوار داخلی و خارجی

  1. دیوار را برای از جهت نقاط ضعف، مانند شکاف، بررسی کنید زیرا این نقطه ضعفی برای خروج صدا خواهد بود. با دیوارها مانند عایق رطوبتی رفتار کنید، این فقط به اندازه ضعیف ترین نقطه خوب خواهد بود.
  2. با افزودن جرم/وزن به دیوار موجود، توانایی دیوارها را برای جلوگیری از نویزهای موجود در هوا بهبود بخشید. با اضافه کردن وزن و تراکم، عبور صداهای موجود در هوا از دیوار اتاق خواب را سخت تر می کنید.
  3. استفاده از لایه های مختلف عایق های صوتی که برای انواع مختلف صدا عملکرد بهتری خواهد داشت.

به حداقل رساندن نشت صدا از دیوارها، سقف و کف اتاق

اگر می خواهید اتاق خود را در برابر نفوذ صدا حفاظت کند طبیعی است که ابتدا محیطی که اتاق در آن محصور شده یعنی دیوارها، سقف و کف را درست کنید. عایق کاری صوتی در ساده ترین حالت به دو روش حاصل می شود:

  1. استفاده از حائل صوتی
  2. استفاده از شکاف هوا چگونه اتاق را عایق صدا کنیم

در روش اول از موادی مابین دیوار استفاده می شود که سرعت انتقال صدا را کاهش می دهد و در روش دوم به شیوۀ پنجره های دو جداره عمل می شود؛ یعنی وسط دیوار یک لایۀ خالی از هوا قرار می گیرد تا میزان انتقال حرارت و صدا کاهش یابد. با در نظر گرفتن این دو روش نحوۀ عایق کردن صوتی دیوار، سقف و کف اتاق را بررسی کنیم.

شناورسازی کف اتاق

رایج ترین تکنیکِ عایق کاری صوتی برای کف اتاق، شناور کردن آن است؛ یعنی به طریقی بین کف اتاق و زمین فاصله ایجاد کنیم. بهتر است قبل از دیوار و سقف سراغ کف اتاق بروید و به قول معروف کار را از بنیان درست کنید. فرقی هم نمی کند که در خانۀ ویلایی زندگی یا در طبقۀ همکف ساختمان یا در طبقۀ چندم آن، خلاصه باید این کار را انجام دهید. چگونه اتاق را عایق صدا کنیم

برای این منظور می توان کف اتاق را خراب و از نو یک کفِ شناور درست کرد؛ این کار شدنی است ولی به خاطر هزینه زیاد و دستکاری محیط چندان معقول نیست. راه دیگر اضافه کردن یک کفِ کاذب (مثل سقف کاذب) به اتاق است. در واقع یک سری مواد را در کفِ اتاق تعبیه می کنید و بعد از شاسی کشی، لایۀ دیگری که همان کف کاذب است را بر روی آن قرار می دهید.

ایزوله سازی دیوارها

بعد از زمین مرحلۀ بعد عایق کاری دیوارهاست. فرض را بر این می گیریم که با دیوارهای خشک (drywall) سروکار دارید. دیوار خشک به ورقه ای از گچ گفته می شود که مابین دو لایۀ ضخیم از کاغذ یا مقوای فشرده قرار گرفته و برای ساخت دیوارهای جداکنندۀ داخلی و سقف از آن بهره می گیرند. بالاتر SheetBlok را معرفی کردیم که برای عایق کردن دیوارها کاربرد زیادی دارد. این ماده با پوشاندن سطح دیوارها ۴ دسیبل بیشتر از سرب خالص در بحث انتقال صدا موثر است.

شیت بلاک طوری ساخته شده که به راحتی بر روی هر سطحی از دیوار می توانید نصب کنید و به صورت چشمگیری میزان انتقال صدا را کاهش می دهد. با استفاده از کانال های Auralex RC8 (تصویر پایین) به راحتی می توانید یک ساندویچ پنل با پشتیبانی از دو لایۀ گچ به ضخامت ⅝ اینچ به همراه یک لایه شیت بلاک مابین آن درست کنید. این محصول طوری ساخته شده که دیوار ثانویه را تا به طور کامل از سازۀ اصلی بنا جدا می کند.

اگر اتاق شما به اندازه ای بزرگ باشد که بتوانید چند اینچِ دیگر از فضای آن را فدا کنید می توانید لایۀ دیگری از دیوار خشک که با پوششی از SheetBlok حائل شده فضایی خالی از هوا ایجاد کنید (اساساً ساخت چنین چیزی همان منافع کفِ کاذب را برای دیوار به همراه خواهد داشت. برای ایزوله سازی بهتر، دیوار ثانویه را باید روی کفِ ایزوله شده قرار دهید).

مسلماً ساخت چنین سازۀ پیشرفته ای نیازمند یک فرد متخصص است ولی قطعاً ارزش یک محیط بی سروصدا را خواهد داشت. در واقع شما یک اتاق دیگر درون اتاق فعلی خود بنا کرده اید؛ این تکنیکی است که در اغلب استودیوهای حرفه ای دنیا هم انجام می شود.

نکته: اضافه کردن صدها کیلو مواد ساختمانی در داخل بنای فعلی نیازمند نظارت یک معمار یا مهندس حرفه ای ساختمان است. اضافه کردن بار اضافه به اتاق بدون در نظر گرفتن اصول ایمنی و استانداردهای لازم می تواند فاجعه آمیز و خطرناک باشد.

عایق کاری سقف

عایق کاری سقف نیز به همان صورتی که برای دیوار و کفِ اتاق انجام شد صورت می گیرد که البته سخت ترین بخش عایق کاری صوتی اتاق است. ساخت یک سقف کاذب روی سقفِ فعلی کارِ بسیار دشواری است. در تئوری همه چیز مثل دیوار است. با دولایه دیوار خشک و SheetBlok یک ساندویچ پنل می سازید و سپس با کمک Auralex RC8 به سقف متصل می کنید.

بسته به شرایط پیشنهاد خوبی است که سقف کاذب را بر روی لایه ای از SheetBlok و کف پوش چوبی قرار دهید. این کار بهبود زیادی در عایق کردن سقف به وجود می آورد. با این حال گاهی هم انجام چنین کاری مقدور نیست. مثلاً به خاطر کوتاه بودن سقف اتاق و … .

همچنین قرار دادن لایه ای از پشم شیشه یا پشم سنگ (تصویر پایین: Auralex Mineral Fiber ) بین سقف اصلی و کاذب ایدۀ خوبی برای ایزوله سازی بهتر است. عایق کاری سقف از بقیۀ قسمت ها سخت تر و البته مهم تر است؛ هم به لحاظ ایمنی و هم برای عایق کاری صوتی اتاق.

سایر موارد قابل ملاحظه در عایق کاری صوتی

علاوه بر دیوارها، کف و سقف اتاق نکات دیگری نیز برای عایق کاری وجود دارد. مثلاً یکی از ساده ترین کارها استفاده از درزگیرهای آکوستیکی مثل Auralex StopGap است. این درزگیرها را می توانید در محل تقاطع دیوار با کف و سقف اتاق، پنجره و هر جایی که شکافی به وجود آمده استفاده کنید.

با در نظر گرفتن این نکته که صدا از طریق هوا منتشر می شود و هر جایی که هوا باشد امکان رخنه کردن صدا نیر وجود دارد تمام نقاط احتمالی را با استفاده از این درزگیر محکم کاری کنید.

کمی روی مدلِ درب و پنجرۀ و راهکارهای مناسب برای عایق کاری صوتی آن فکر کنید.

مثلاً در صورت استفاده از پنجره های معمولی می توانید از نوع دو جدارۀ آن استفاده کنید که در برابر صدا مقاوم تر است؛ این پنجره ها کمی گران تر از پنجره های معمولی هستند ولی عملکرد عالی شان واقعاً ارزش هزینۀ بیشتر را دارد. به همین صورت درب دو جداره هم در بازار وجود دارد.

این درب ها به صورت پشت به پشت روی یک چارچوب مشترک که با لایه ای از هوا از هم جدا شده مستقر شده اند.

استفاده از درب های ضخیم بیشتر در سازه های قدیمی رایج بوده که به خاطر افزایش وزن و البته استفاده از موادِ بیشتر دیگر مقرون به صرفه نبوده و اکنون با روش های ارزان تری مثل ساندویچ پنل جایگزین شده است.

نکتۀ دیگر که اغلب نادیده گرفته می شود استفاده از سیستم های تهویۀ مطبوعِ کم صداست. اتاق جدید کماکان نیازمند تهویه است. یعنی به سیستم گرمایشی و سرمایشی نیاز دارد؛ ولی اگر فکری به حالشان نکنید سکوت حاکم در اتاق با روشن کردن این دستگاه ها به هم می خورد. این کار نیز به مشاورۀ متخصص نیاز دارد و البته که از اهمیت بالایی برخوردار است.

انواع عایق صدا – بهترین عایق ها برای این که چگونه اتاق را عایق صدا کنیم

عایق صدا اتاق با عایق الاستومتری

عایق های شبیه به شانه تخم مرغ و دورو چسب دار ازجمله نمونه عایق الاستومتری هستند که می توان به سرعت آنها را اجرا نمود. اگر به دنبال عایقی هستید که قدرت جذب بالایی داشته باشد، این نوع عایق بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. از عایق الاستومتری بیشتر در محیط های صنعتی، ساختمانی، سقف و دیوارهای مشترک به عنوان عایق صوتی استفاده می شود.

عایق بندی صدا با عایق پلی اتیلن

عایق صوتی پلی اتیلن همان رول هایی است که احتمالا در هنگام اسباب کشی برای جلوگیری از ورود ضربه به وسایل از آن استفاده کرده اید. عایق پلی اتیلن بهترین انتخاب برای دیوارهای مشترک در خانه های آپارتمانی است. به صورت کلی می توانیم بگوییم بهتر است در حین ساخت واحدها در بین دیوارهای مشترک از این نوع عایق استفاده شود. البته دقت کنید پس از اتمام کار نیز استفاده از این عایق منعی ندارد و اما باز هم پس از اتمام کار باید روی آن را با کناف یا مواردی نظیر این بپوشانید.

عایق صوتی پلی ارتان

یکی از مشهورترین عایق صوتی موجود در بازار عایق پلی ارتان است که از جمله پرطرفدارترین عایق ها در برابر حرارت، برودت و صوت محسوب می شود. از این نوع عایق باید در هنگام ساخت بخش های مختلف منزل استفاده کنید. برای مثال در عایق کاری حفره های سفالی دیوار می توان از پلی ارتان جامد استفاده کرد.

عایق صوتی پشم سنگ

ازجمله ابتدایی ترین عایق های صوتی که در گذشته مورد استفاده بوده است، عایق پشم سنگ نام دارد. این نوع عایق فضای بسیار زیادی را از محیط اشغال می کند و علاوه بر این، پس از مدتی خاصیت خود را به کلی از دست می دهد. دقت داشته باشید با استفاده از این نوع عایق باید هر چند وقت یکبار برای تعویض آن اقدام کنید. البته باز هم به دلیل قیمت پایین این محصول، بسیاری از افراد برای خرید آن رغبت نشان می دهند. پشم سنگ از جمله انواع عایق صوتی ارزان و پرطرفدار است.

آکوستیک کردن اتاق با پنل آکوستیک

یکی از گران ترین عایق صوتی، پنل آکوستیک نام دارند که جز عایق های دکوراتیو نیز محسوب می شود. این محصول ظاهر بسیار زیبایی دارد و بعد از نصب نیز به هیچ عنوان نیاز به پوشانندگی در آن وجود ندارد. از نظر هزینه نیز به دلیل عدم استفاده از کناف و پنل های گچی این عایق ها به صرفه تر هستند. پنل آکوستیک به تازگی وارد بازار شده و در همین مدت کم طرفداران زیادی پیدا کرده است.

عایق صدا اتاق خواب

اگر در یک آپارتمان زندگی می کنید و با شنیدن مکالمات همسایگان دیگر یا سر و صداهای ساختمانها احساس ناراحتی می کنید. احتمالا به عایق بندی صدای ساختمان فکر کرده اید. متاسفانه دیوارها و درب های غیر استاندارد این صداها را با شدت بیشتری منعکس می کنند.

به طور کل اگر صدای رفت و آمد طبقه بالایی خود را می شنوید یا سرو صداهای مهمان های طبقه کناری شما را اذیت می کنند. می توانید تمام این موارد را را رفع کنید. با عایق بندی صدا در ساختمان از طریق عایق صوتی دیوار و نصب صداگیر دیوار و عایق صوتی درب یا لمسه کوبی درب کاملا می توانید این مشکلات را از میان بردارید.

متاسفانه در شرایط کنونی با شلوغ شدن شهرها ، سازندگان منازل بیشتر به دنبال افزایش حاشیه سود خود هستند. به همین علت اقدامات لازم جهت آکوستیک کردن درب و پنجره ها را انجام نمی دهند تا هزینه بیشتری برایشان ایجاد نشود.

البته همه فضاهای یک خانه مسکونی یا یک دفترکار نیاز به عایق بندی صدا ندارند. مواردی مانند عایق صوتی اتاق خواب یا آکوستیک کردن دفترکار در برابر صداها باعث افزایش کیفیت زندگی شخصی و کاری افراد خواهد شد.

آکوستیک کردن دیوار منزل

اکوستیک کردن دیوار منزل یکی از راهکارهای مفید برای جلوگیری از آلودگی صوتی است. متاسفانه آلودگی صوتی یکی از پیامدهای زندگی در شهرهای بزرگ است. آلودگی صوتی برای سلامتی روحی و جسمی انسان مضر می باشد.

به همین علت افراد برای در امان ماندن از آسیب های آن اقدام به استفاده از نصب عایق صوتی یا آکوستیک دیوار و درب منازل و لمسه کوبی درب می کنند. بهترین زمان عایق صدا و آکوستیک اتاق و درب، مرحله ساخت آپارتمان است. اما خوب هیچ وقت دیر نیست.

آکوستیک ساختمان های آماده

در مواردی که ساختمان بدون عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان، عایق صوتی کف آپارتمان ساخته شود. ممکن است ساکنین بعد از سکونت در ساختمان، تصمیم به عایق بندی صدا در ساختمان بگیرند. در این صورت از پنل های آکوستیک که به صورت تخته ای و یا به صورت بافتی موجود هستند استفاده می شود. اغلب آنها روی دیوارها به صورت روکار نصب می شوند.

لمسه کوبی درب جهت ایجاد عایق صوتی در ساختمان

يکي از روش های صداگیری درب و ایجاد عایق صوتی درب، ساخت درب آکوستیک با لمسه کوبی است. لمسه کاری درب دقیقا به صورت لمسه دوزی انجام می شود. تنها تفاوتشان این است که در این روش دیگر نیازی به دوخت چرم نیست. یک دیگر از مزایای لمسه کاری درب آکوستیگ ضد صدا امکان ایجاد طرحها و اشکال متنوع تر است. مورد دیگر اینکه آکوستیک کردن درب به کمک لمسه کوبی باعث می شود عایق زیر چرم درب آکوستیک با ضخامت بیشتری باقی بماند.

درب آکوستيک ضد صدا با استفاده از عايق اسفنجي دورو یا صاف با چگالی حدود بین 25 کیلوگرم بر متر مربع و ضخامت 2 تا 3 سانتیمتر انجام می شود. همچنین برای روکش عایق صوتی در ساختمان نیز از چرم مصنوعی یا پارچه های مخملی استفاده می شود.

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 10

درباره ما
موضوعات
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • لینک دوستان
    خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    <
    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 107
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 6
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 12
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 7
  • بازدید ماه : 629
  • بازدید سال : 1270
  • بازدید کلی : 5587
  • کدهای اختصاصی